Monday, May 24, 2010

Bilik Mengurus Jenazah?

Malam tadi gua tengok member gua menikah kat Bukit Beruntung. Ape gile diorang bernikah hari Isnin pun gua tak faham.
.
Sementara tunggu Tuan Kadi tukang nikahkan orang datang, gua ke hulu ke hilir dalam ruang masjid, tahan kencing. Akhirnya gua kecundang dengan tekanan perasaan pada pundi ini. Lalu gua melilau mencari tanda arah tandas. Orang ramai gua tinggalkan.
.
Tu dia... Terus ke hadapan. Mak aih.. Jauh jugak. Rupanya tandas dibina berasingan dari bangunan masjid.
.
Suasana makin gelap kerana jauh dari cahaya lampu.
.
Sampai... Ni tandas wanita. Gua kehadapan lagi. Ni Bilik Mengurus Jenazah. Ohh.. tandas lelaki kat belakang Bilik Mengurus Jenazah. Gua pun kebelakang, terus ke tandas..
.
Dalam tandas gua terfikir... Bilik Mengurus Jenazah?

9 comments:

ezam said...

betullah tu..skrg mostly masjid2 kt town mmg ade bilikmkhas untuk uruskan jenazah....

pakcik wa masa passed away pon mcm tulah kt masjid usj itu ari....

Fikri: Kacaknya! said...

Ada keranda terbang tak?

Im Single said...

ezam, dekat sgt ngn toilet. letak la dekat ngn toilet wanita.
wiwin, ade gayung tenggelam je.

h a n i e said...

lelaki kan berani..kena la letak kat seblah toilet lelaki..hahahahah!

Mimie.Candy Cane said...

mesti lu buang air pun tersangkut2 kan? hahahahaha

Im Single said...

hanie, ohh.. lelaki mmg berani.
mimie, aaa.... tak tau.

crsang said...

diorg mau test saje, lu tabah ke tak

shera said...

MASJID KUNING KAN?

3 MIN G UMAH SAYA CIK :)

Im Single said...

crsang, takde ape yg berlaku pun. hehe..
shera, masjid kuning? masjid ni area flat le.