Sunday, June 27, 2010

Mambang mabuk minum brandi...

Sambil menonton Pendekar Bujang Lapok, gua main calling-calling Celcom. Kadang-kadang gua ter"Kah3x" dengan lawak Sudin. Scene nak belajar isim lepas tersiram "Hujan" pendekar Mustar.. Uda rambut perang terguling-guling gelak dengan towel purple, lupa England dia kena belasah dengan geng Nazi.

Tapi gua cuba juga focus pada panggilan percuma yang gua buat. Suara operator...

"Pegawai perkhidmatan kami akan bersama anda sebentar lagi. Untuk meningkatkan kualiti perkhidmatan kami, perbualan ini akan dirakam. Terima kasih"

Kah3x... Lawak seyh Sudin.


"Ye Encik, saya Melissa. Boleh saya bantu?" Suara lembut.


"Hi.. Saya nak check balance no saya lagi satu ye." Gua.

Kah3x.. Lawak seyh Sudin.

"No yang ini ke encik?" Suara lembut.


"Bukan. No lagi satu. 012-xxx xxxx." Gua. Tersengih-sengih tahan gelak.


"Baik encik. Sebagai pengesahan, boleh saya dapatkan name penuh encik.. no IC dan name ibu." Suara lembut.


"Mambang mabuk minum brandi... Kah3x!"

"Ape dia Encik?"

"Haaaa????? Ape dia ape?"



"saya baca bunyi arab, ajiz bace bunyi syair.
Ramli baca tak bunyi langsung..
Hehehe... Jangan marah ha......."


10 comments:

ptos said...

kalo jd president citer P.Ramlee gua ok sgt!!

Im Single said...

ptos, lu decide ikut suka lu. gua dah lantik. tunggu resmi je.

F A R Y N said...

sib baik melisa tu hati lembut..
hahahaaa

Mimie.Candy Cane said...

HAHAHAHAHAHA...kalo aku jadi operator tu dah lamer aku antar surat resign..hahahahaha

Im Single said...

faryn, ade lagi dia cakap sebenarnye. malas nak type je. hihi..
mimie, gua gtau dia gua tgh tgk pendekar bujang lapok. dia pun bantai gelak. haha..

aripsamat.... said...

hahaha...."sekali dia tulis arab daa".....

Alcapone said...

Kamu ada ciri pemimpin wahai ptos. Kamu tegas.

Im Single said...

pengumuman, s shamsudin aka sudin injured sbb jatuh katil. doakan dia sihat cepat ye. amin~

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

time si Melissa tu gelak suara dia lembut tak?

Im Single said...

adzman, lu call la. kate nk cakap ngn melissa.