Sunday, June 20, 2010

Concept home school

Cuti sekolah dah habis. Kanak-kanak yang ke sekolah telah menyebabkan jalanraya sesak. Terima kasih la kanak-kanak Kuala Lumpur. Letih uncle drive hari ni tau tak. Uncle?

Kan bagus kalau kanak-kanak ini tak perlu ke sekolah, belajar dari rumah atau concept home school seperti yang diaplikasikan oleh keluarga Sufiya dan Adi Putra.

Bagus jugak kalu kite yang tak perlu ke pejabat. Concept home office. Atau weekend tidak perlu ke pawagam, beli dvd pirate dan layan di rumah seperti concept home theatre.

Tapi hari jumaat jangan pandai-pandai ye. Takde concept home friday prayer.



* tiba-tiba gua rindu mak... 'rumah sakit' betul..

19 comments:

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

lu perlukan concept home stay untuk menghilangkan penyakit home sick..


sesekali jadi ar brutal sikit.. amik cuti mengejut pastu pi balik kampung..


:)

F A R Y N said...

wooo..uncle rindu mak yer ;)

Im Single said...

adzman, keje makan gaji kena ikut perintah bro. haha..
faryn, ye.. jgn main2. anak mak ni..

ptos said...

kalo terlepas rakaat pertama, kene tambah 1 rakaat atau kene tmbh 3 rakaat?

Im Single said...

mendengar 2 khutbah termasuk dlm rukun solat jumaat. 2 khutbah ini menggantikan 2 rakaat lazim solat zohor. sekiranya kite terlepas 2 khutbah, kite hendaklah menggantikan dengan 2 rakaat lazim solat zohor. sekiranya kite terlepas satu rakaat, kite hendaklah menggatikan dengan 3 rakaat lazim. sekiranye kite terlepas semua rakaat, sembunyilah dicelah2 pasaraya seperti di bukit bintang atau one utama untuk mengelak malu.

h a n i e said...

mn la tau..kot lu nk ikut konsep "imam masjid negara"..bukak tv..join jemaah..

:P

Nerzhul said...

eloknye wat cuti hari jumaat.

Im Single said...

hanie, solat jemaah memerlukan kehadiran fizikal jemaahnye, bukan spiritual.
nerzhul, gua suka keje jumaat. tempoh mase keje lebih pendek. hehe...

Im Single said...

hanie, pmbetulan, fizikal + spiritual. ye... apsal aku mcm imam muda harini.

ptos said...

patut lu jd naqib dulu..

Mimie.Candy Cane said...

cehh..itu alasan orang malas ..hahaha

pulanglah ke kmpung nak...

Im Single said...

ptos, sape naqib? sape?
mimie, nak pulang. tunggu poket berisi.

Alcapone said...

Ada lg satu konsep friday cinema. Konfem imam tak cam.

Im Single said...

alcapone, bukan ke friday mlm haritu tuan hamba ke majlis tahlil? tuan hamba jgn nk chong sama hamba..

ezam said...

ciri2 naqib terserlah.....

aripsamat.... said...

konsep lu mmg wa idolakan...harap2 menteri pelajaran baca blog lu ni...mungkin idea untuk menghapuskan UPSR dan PMR digarap dengan concept home school lu...hihihih

Im Single said...

ezam, terserlah ke.. oh damn!
arip, kerajaan ingin mengubah silibus upsr dan pmr supaya tidak terlalu exm oriented. mungkin nak buat ala komando seperti yg blaku pada PTD2.

MiloMasihPanas said...

bernas cdangan kamo tuh sedare...
keje kt umah.. stdy kt umah.. bru la jimat sket blanje minyak kan? hahaha

post terbaru, ♥♥♥antara sebab aku tak tunggu hari bapa♥♥♥

Im Single said...

milo, asalnye sbb gua malas layan traffic jam je. haha..