Monday, August 30, 2010

Absorber sport

Angin malam yang bertiup sepoi-sepoi bahasa Peranchis membawa kedinginan pendingin hawa 4 kuasa kuda. Gua yang sedang berdiri di jendela sebuah pondok usang menggigil kesejukan.

Tapak tangan gua gosok-gosokkan pada lengan menghasilkan haba untuk mengurangkan kesejukan. Selain haba, gosokan tadi juga menanggalkan daki-daki lama, maka jatuh berguguranlah daki-daki itu di birai jendela.

Gua memerhatikan kereta gua yang baru diservis, terbiar di bawah garaj kayu yang hampir roboh. Anak tupai pokok sebelah ralit memerhatikan zink garaj yang sekali-sekala terkelepet di tiup hembusan angin malam.

Syyyyyyuuuuuh…. Angin malam bertiup mengeluarkan bunyi ala-ala seram.

Gua termenung. Baru tadi gua bertekak dengan tauke bengkel pasal kos servis kereta. Mana tidaknya, gua cuma suruh tukar minyak engine, air filter, dan perfume kereta. Ye lah.. Nak raya.

Yang dia dok bantai pasang absorber sport.

“Ni ape ni tauke? Bila masa saya suh pasang absorber sport ni? Kaler oren lagi tu, lu ingat keta gua Bugati Veyron Super Sport ke hape? Kalu macam tu radiator kasi pasang lagi tiga la..” Gua membebel. Tangan gua cekak ke pinggang. Satu jari gua kasi garu-garu, sebab pinggang gua kena gigit nyamuk sehari yang lepas.

“Soli la boss. Lu suluh bikin kasi cun, gua kasi la ini absorber. Takpa, kalu lu tatak suka. Gua kasi cabut balik la. Jangan malah-malah ar boss. Itu Tuhan tatak suka olang malah-malah ma..” Tauke itu bersuara.

“Haa… Cabut2. Ko ni tauke, gua ni Cuma nak balik kampong beraya. Bukan nak test keta kat litar Volkswagen. Lepas cabut absorber tu.. Bape sume?”

“Kile cincai… RM1,500 la boss… Gua kasi lu perfume gantung2 black ice punya flava ok tak boss? Ini perfume selupa punya itu Pimp my Ride punya” Tauke itu menokok tambah.



Hurm… Servis keta BMW X6 memang harga macam tu. Eh… Badan gua goyang-goyang. Eh… Goyang-goyang…



“Mel… Bangung. Kul 7 dah….”
Paiseh.





9 comments:

rosemyn said...

hahahah...comel je. tak salah berangan...mana tau leh jd kenyataan. nak lg best kalo lu hadiahkan gua kete tu. ekekekeke.

h a n i e said...

okla tu mimpi servis kereta memahal..wa mimpi ular semalam..lg gila..



*penangan tgk cerita ular..cesssss~

ezam said...

kah kah kah......

seb bek bukan mimpi jadi ular pi belit hanie...

Zie said...

cehh....kempunan agaknya nk bmw smp masuk mimpi bagai...

haha

pemetik bintang said...

ahahaha
bru ingt beli kete baru ;p

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

huh.. goyang juge gua bace cite lu nie..

Nerzhul said...

sebelum masuk part bmw x6 tu memang gua percaya dah. semua tu hanya mimpi? ciss lu bangun kul 7 tak sahur ka?

Im Single said...

rosemyn - amin... lu nak hadiah kereta ke? tak agak2..
hanie - mimpi ular? petanda baik tu..
ezam - gua mimpi gigi gua tercabut dua batang. petanda tak baik..

Im Single said...

zie - lu kena tgk BMW X6. Boleh bawak ngigau.
pemetik bintang - kalu dapat.. pergh...
adzman - lu pndai gelek ke bro?
nerzhul - gua sahur awal la.