Tuesday, August 3, 2010

Tak banyak yang berubah

Mak ai..... padat betul LRT Putra. Macam sardin. Selagi boleh himpit, selagi itu jugalah nak dihimpit. Masing-masing tidak mahu lewat ke tempat kerja, termasuklah gua.

Tidak banyak suara yang berbual, yang jelas kedengaran hanyalah bunyi sport rim 78 inchi LRT bergesel dengan landasan. Sesekali suara komputer perempuan kedengaran mengumumkan stesen berikutnya. Macam suara Maya Karin pun ade.

Gua yang dapat berdiri menghadap cermin tingkap tidak habis-habis berposing. Kejap betulkan tali leher, kejap betulkan kepala tali pinggang, stokin pun gua rasa nak betulkan. Parking spender gua adjust nanti, tak kan nak adjust kat dalam LRT lak.

Hurm.... Dah segak. Gua tenung lagi diri gua depan cermin. Tak banyak yang berubah, kecuali pipi yang semakin tembam dan susuk perut yang semakin mantap.

Perasaan ni sama macam zaman gua praktikal sekitar tahun 2006 dulu. Sekarang dah pertengahan 2010. Gua dah semakin tidak fresh grad... Semakin tua. Masa berlalu terlalu pantas.







"Stesen berikutnya, MASJID JAMEK..."

Gua bersiap nak turun. Hari pertama kerja. Berdebar? Tak lah... Gua steady je walau pun dah terlewat 5 minit.

12 comments:

h a n i e said...

manjang lambat lu nih..
nasib bkn wa yg jd HR lu..
haha

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

wah dapat kerja jadi imam kat masjid jamek ker?

Zie said...

eh,keje yg baru ni xde interview eh?hehehe

Fikri: Kacaknya! said...

Ok, gua dapat gambaran yang tmpt keje baru lu dkt dgn stesen masjid jamek. Erm...

gua akan cekedaut.

shera said...

ahahahha...

i quote zie:tempat keje baru xde interview ke?

(sb ko xupdate psl interview pun)

p/s: x jauh ke jalannnnnnnnn dr masjid jamek?????? habuk weiiiii..rosak baju :P

Alcapone said...

Siut je dah start keje baru eh. Tayar plane kat subang lu dah cuci?

emezul said...

laju seh dapat keje baru..murah rezeki gle.. bagus2..

Im Single said...

hanie - trademark gua 1st day. diorg siap kena tunggu gua habis isi borang baru leh start briefing. kah3..
adzman - tekaan lu hampir tepat.
zie - ade... interview tu biasa2 je.
fikri - sila cekekdaud bro.

Im Single said...

shera - i did owe u a story. but u already hv the best source. =)
alcapone - gile ape nak cuci tayar plane.
emezul - alhamdulillah... =)

NoNiE said...

sejuk hati pak mentua tau bakal menantu bakal jadi imam besar masjid jamek...samel, jgn lupa masuk imam muda tahun depan tau..i support u..

Im Single said...

Noni - gua nak masuk kategori makmum masbuk tua je.

otomen said...

pakcik..tukar keja lagi eh..masyuk btul..ayat apa lu baca..senang btul nk dpt keja baru..huhu...