Monday, August 16, 2010

Terkenang pengalaman ramadhan zaman muda-muda dulu.

Gedek... Gedek... Gedek... (Bunyi train LRT Bumi Putra Rockers menyusur landasan besi yang melintang dari Gombak ke Kelana Jaya)

Gua yang berdiri tegak di tengah-tengah gerabak LRT dah mula terhuyung-hayang membalancekan badan. Mata sudah ngantuk, badan pun sudah letih. Bulan puasa la katakan.


Lain betul rutin hidup gua sekarang. Gua terkenang pengalaman ramadhan zaman muda-muda dulu.

1. Gua pernah terlupa berbuka puasa sebab gua sedang sibuk vouching document dalam stor file klien. Makanan pun gua tak sempat beli.

2. Gua pernah tidak tido 3 hari demi menyiapkan kerja sebelum cuti hari raya (tidak mandi dan tidak tukar baju). Akhirnya cuti gua terpaksa kasi burn satu hari.

3. Gua dulu rajin hadir program berbuka puasa di masjid memandangkan gua tidak ade gelfren untuk berbuka puasa bersama. Mase tu Prosper single lagi. Skang dah nak jadi bapak dah.

4. Gua pernah tido tepi jalan sebelum masuk waktu berbuka sebab jalan KL terlalu jam dan gua sangat mengantuk sebab terlalu tak cukup tido. Gua celik-celik je jalan dah clear nauzubillah.

5. Gua pernah sms awek gua pukul 6.30 petang setiap hari wish dia selamat berbuka puasa Sekarang buka puasa bersama-sama. =)




Cepat betul masa berlalu. Gua dah tua.

22 comments:

nurul nadea said...

hoho..romantik la tu sms hari2 wish slamat berbuka..

slamat berpuasa =)

ptos said...

gua suka no.4 ngan 5...part citer terkini tue buat gua sebak...

ezam said...

perghhhhhhhh no.5 tu romantissss abesss....harap2 after raya ni antorlah rombongan terus kt umah sayangnya itu....hehehe

aripsamat.... said...

pun begitu lu tetap tak tuang puasa...tabik spring satu kali....

rosemyn said...

wa suka entri ni. hehehehe. mengimbau sejarah kenangan dlu2. tp...ish... kalau lu tua samel, gua ni apa la plak ye?? ish ish ish.....

F A R Y N said...

cepat2 kawen! hahaa

Fikri: Kacaknya! said...

Gua harap sgt lu punya bacaan al-quran secara interaktif berjalan seperti tahun lepas.

Lu tak naik lu punya dugong skrg ke? Bg awek pakai eh?

h a n i e said...

ha'ah..tilawah secara interaktif lu tahun ni...jalan ke idak?

paiseh said...

kehkehkeh.. hangat juga nampaknye kisah pasal tilawah interaktif lu tahun lepas.. gua pun dh hampir lupa ni.
tiba2 gua ada bangga sikit2. hakhakhak.!!

h a n i e said...

ahk...lu tu seh. bangga tu..bangga jugak...
tapi yg lu tu...bila nak start tilawah secara interaktif pulak..? heh~

Fikri: Kacaknya! said...
This comment has been removed by the author.
Fikri: Kacaknya! said...

Paiseh, lu jaga kwn gua tu elok2. Jgn nak interaktif time jauh ja, time dkt takmo buat...Hehehehe

Nerzhul said...

yeah lu not single lagi.

Im Single said...

nadea - gua bukan jenis romantik ok.
ptos - lu jenis yang cepat touching ke bro. mak ai...
ezam - doakan zam. doa budak uia mcm lu mmg jenis makbul cepat.
arip - lu igt puasa ni mcm jirus air dalam lubang jamban ke.

Im Single said...

rosemyn - ok2.. tukar. kite sudah tidak muda. huhu...
faryn - amin...
fikri - lu nak beli ke dugong gua?
hanie - alhamdulillah. konsistensi itu ade. haha..

Im Single said...

paiseh - seyh.. mknan anak lu habis. sile beli. gua tak nak masuk cmpur dah.
hanie - paiseh start tilawah bulan zulkaedah.
fikri - dah lama start dah win.. lu nk join ke?
nerzhul - yeah.. uhuk2..

Fikri: Kacaknya! said...

Takkan dok dkt pon nak interaktif lagi. Buat live from masjid la. Hehehehe.

Anyway, nak tolak dugong kau brape? RM50K aku angkat.

Fyza d.Hana said...

golongan cam kau ni da hampir2 pupus.. awek ko kena jaga ko baik2 ni.. hahaha.. :P

Im Single said...

fikri - tak dapat la jack.
fyna - pupus ke gua? gile sedih shial.

shera said...

i witness point no.2

no.5 is the sweetest! kirim salam cinta hati.

u can never imagine no.5 tu can be real kan?

Im Single said...

shera - haha... tak leh lupa. mase tu muka aku dah tak macam orang kan.

Anne Boleyn said...

kerja sampai tak ingat nak berbuka??? menda rare ni. hehe c(;