Thursday, August 5, 2010

“Laa… Apasal panas..."

Gua beratur dekat depan mesin tekan-tekan kuar Nescafe cawan. Depan gua ade seorang mamat India. Depan mamat India tu ade sorang akak pakai tudung sedang berfikir nak minum air ape. Sekejap jarinya mahu menekan button itu, sekejap jarinya mahu menekan button ini. Setiap menu minuman dibaca sekali lagi, dari kanan ke kiri.

Gua tunggu… Kami tunggu…

Belakang gua dah ade seorang mamat Melayu.

Gua tunggu… Kami tunggu…

Akak pakai tudung masih berfikir nak minum air ape.

Gua tunggu… Kami tunggu…

Akhirnya akak pakai tudung itu menekan button Nescafe Hot. Lantas sebijik cawan kertas keluar dari mesin, diikuti dengan pancutan air panas dan pati Nescafe ke dalam cawan kertas tersebut. Dua bahan utama itu bercampur secara semula jadi. Maka terhasillah Nescafe Panas yang kelihatan sangat sedap dengan buih-buih kecil di atasnya.

Setelah selesai, akak pakai tudung itu pun mengambil Nescafe Hotnya dari dalam mesin tersebut.

“Laa… Apasal panas. Orang nak Nescafe sejuk…” Akak itu berkata pada Nescafe Hotnya.



Pulak….



11 comments:

Zie said...

meh nak ajar akak membaca bahasa inggeris..

Boy said...

akak tuh ngok ngek

nurul nadea said...

samel, lu nape tak tolon akak tu..kesian dia dpt neskepe hot..heh..

Nerzhul said...

suruh akak tu gi beli ais sendiri taruk lam cawan.

ezam said...

akak tu silap tekan kot....biasalah tu...wa po selalu mcm tu kt supermarket...tengok sempo susilk tapi sampai umah jadik pantene...tatwlah...krisis umur remaja lah tu..

Im Single said...

zie - tolong la ajar dia weh.
boy - byk sgt tgk tomtombak
nadea - dia tak tanye..

Im Single said...

nerzhul - bijak. kalu dia rajin la. kedai ais cuma 1 kilo dari situ.
ezam - kalu gua suh lu beli shampoo keta, agaknye lu terbeli cuka ke bro?

Afzainizam said...

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/


Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

uhhhh panas-panas adoiiii macam-macam hal rupanya ye... macam-macam ragam

Anne Boleyn said...

Salam....

hakhak. lawak baca entry ni. bikin panas jerr ye dakk. sian jugak kat akak tu. silap tekan button la tu. :p


p/s: jom baca entry MTV Worldstage jom. :)

aripsamat.... said...

sekali keluar nescafe blended!!..mahu melompat semua orang

Im Single said...

afzainizam - ni kire intro ke ape ni??
anne - tak reti tapi tak nak tanye..
arip - ok la tu. kalu nescafe ais bungkus ikat tepi..??