Friday, February 6, 2009

Yang jauh tu rapat lagi, tngok dgn mata sendiri

Orang berkerumun luar masjid kat satu booth. Gua pun xmau ketinggalan. Jalan2, bwk air asam boi yg gua baru beli.
"Mari abg, kite rapat2 sikit. Hari ini lepas solat, mari kite tengok silap mata. Bukan sihir, bukan puaka. Hanyalah kepantasan mengatasi masa."
Gua layan.
"Yang jauh tu rapat lagi, tngok dgn mata sendiri. Abg2, encik2, sila perhatikan gumpalan kertas ini. Dlam sekelip mata, selepas mentera, kertas ini akan berubah rupa."
Gua layan lagi.
"Abg2 dan tuan2 perhatikan betul2... Jangan takut ye. Mentera ini sekadar hiburan, untuk hadirin yang takde kerja."
Erk... Gua terasa. Gua cabut, banyak kerja.

6 comments:

arip the next top model said...

hahaha..at least lu terasa la gakk...kalo gue ntah gua tunggu sampai kertas berubah menjadi pokok...:)

aim-a said...

hahahahah....bagus bagus...ade kesedaran sivik :p

paiseh said...

mana mantera nya??
mantera ke jentera??

Im Single said...

arip: nk tunggu jadi pokok, abg mizi lu bape lame nk tnggu lu? ekeke...
aima-a: tu la, padahal skolah dulu gua amik kemahiran manipulatif.
paiseh: jentera sawah padi versi jin kalewak.

kay karim said...

hahaha...syamil, alang2 dah dok dgr tuh continue je lah kan???
tergantung seh citer ko nih...ape jd ngan gumpalan tuh???
suspend babe!!!

Im Single said...

gua rasa gumpalan kertas tu akan jadi Audited Report For Financial Year Ended Dec 2008 kot. ekeke...