Monday, December 28, 2009

2009 - Summary Review Memorandum

Mengakhiri jejak2 akhir 2009. Ape yang berlaku sekitar tahun 2009? Entry kali ni panjang. Omputih kate bumper. Dah setahun berlalu.


Karier
Alhamdulillah… rezeki gua murah. Diberi kepercayaan untuk naik lagi setingkat dalam hierarki multi level senioriti. Gaji pun naik la sikit. Lepas la nak bayar pakej astro yg boleh tgk orang main tendang2 bola. Yang penting, countdown kawan kapal gua tinggal satu tangan je nak kire. Dapat membership, gua ingat nak chow. Cari kerja yang logic akal sikit kadar bz nye.


Adegan kerja sampai subuh akan bermula. Tapi gua still cool...


Keluarga
Famili member gua semua sihat. Syukur…Mak n abah bertambah comel walau usia makin meningkat adik2 gua makin menigkat dewasa. Ahli keluarga dah bertambah lagi sorang dgn keahlian baru kak yana sebagai menantu sulung mak dan abah dan juga isteri kepada abalong gua yang paling gua sayang. Kami alu2kan keahlian baru dgn paluan kompang. PANG PANG KOPANG POTONG!


Kami sayang satu sama lain. Kami sayang mak n abah!


Kengkawan
Ramai yang kawen. Agak celaka jugak lah. Tapi itulah perjalanan hidup. Gua memang happy sangat dapat kawan2 macam kawan2 gua. Gua nak sebut tak tersebut bai. Lu orang tau la sape kan. EYian, VWM, UIA, NTMTTS korang mmg rock! Kalu lu orang nak tau, aritu gua go tru balik testi2 kat fster yg dah ketinggalan zaman n all d pics. Gua tersenyum sorg. =)

Keahlian yang terus dipersoal going concernnye



Kereta
Kereta gua sihat selepas selesai edisi tayar meletup di jalan ampang di kala panas terik dan2 mase gua tengah demam. Tapi seat dia ade neskepe stain yang tak leh hilang. Semua nye berlaku dalam satu hari. Gua terlupa nak buat blog.

Gua sengaja biar standard, senang nak trade in beli bugati


Kesihatan
Gua baru baik dari penyakit sakit tekak yang kronik. Tahun ni juga gua kena penyakit misteri, garisan merah yang merayap ke seluruh badan ikut laluan urat saraf. Omputih punye name Zoster. Bomoh melayu panggil kayap ular. Ramai orang kate penyakit ni leh bawak mati. Mase tu gua pun suspen. Ye la, kite ibadat pun bukan cukup nak jadi bekal kan. Alhamdulillah, gua masih panjang umur. Berkat doa rakan2, keluarga dan juga kerjasama balong dengan bantuan ubatan2 modern. Record 4 tahun tak demam gua lebur pada tahun 2009.








Tiada gambar. ekekek....




Kisah cinta
Paling sinetron tahun ini. Gua akhir nye terjatuh cinta. Gile tak logic! Hanya kerana gua yang poyo dan jugak kesilapan informasi. Memang lawak dan sengal, tapi itulah ketentuan. Baru gua tahu cmne perasaan bercinta ni. Cuma banyak lagi hal yang perlu gua settle kan. Kisah ni masih panjang lagi.


Boleh bikin novel kasi jual


Ketuhanan
Hurm… Syukur. Paling gua tak leh lupa gua berjaya khatam quran ngn awek gua, melalu telepon. Tadarus interaktif. Huhu… Keazaman untuk jadi hamba yang soleh jadi lebih kuat. Lebih2 lagi bile kite tahu ade orang yang perlu kite bimbing. Jalan akan datang kite tak tahu kesudahannye. Apa2 pun untuk segala kebaikan, apa salahnye kite mula hari ini. Mudah2 terus dapat kekuatan dan keberkatan. Amin!



Gambar curi2 ambil oleh dekontraksi



Kelebaran
Saje je gua tambah, mmg gua dah makin melebar pun. Wakaka!


Mase gua casting nk masuk sinetron Patah Penjara. Gile kurus tak logic


Kesimpulan
Gua puas hati dengan diari 2009 gua. Kalender 2010 pun byk gua dah dapat.









WELCOME 2010!


7 comments:

Fikri: Kacaknya! said...

Banyak2 topik, gua suka scene percintaan. Sori, salah gua bg informasi. Ekekekek.

lizs ally said...

Bro,

Gud luck untuk 2010...

Doakan wa pun leh stay kat audit firm sampai dapat membership cam lu jugak..tak pun tahap manager, up ckit dr lu...miahahaha

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

kelebaran tu terserlah..hehehe

tadarus interaktif, menarik...

Im Single said...

win, ekeke.. lu mmg sengal. tp lu tetap super. gua doa lu menang pertandingan tarik tali.
lizs, ok2. gua doa! mudah2n ur future wil b better.
naddy, lebar itu Prosper.

paiseh said...

scene lu kasi gua kotak biru xnak story? keh keh keh~

Pekji said...

masa sekolah kau tanak khatam. dah keje baru terhegeh2 nak ikut phone lah. ini yg biro surau marah!

Im Single said...

paiseh, cite yang tu utk kite2 aje. haha...
pekji, sori abg senior! jgn panggil saya gi dorm hasan!