Saturday, January 3, 2009

Dinner Yang "Mengenyangkan"

Terasa loser seketika apabila mengadap kerja di malam minggu yang sunyi. Gua sorang pulak tu yang tinggal kat level 21 ni. Amoi2 pun dah balik rumah bershower-mower. Jam dah pukul 11mlm. Kerja dah siap... Hantar la satu post. Let me share the excitement of E&Y Annual Dinner n Dance 2008! Untuk kesekian kalinya, dinner tahun ni sekali lagi dibuat di Shangri La Hotel.
Gua datang lambat malam tu. Sebab shoppin dulu kat JJ ngan Macha. Konon2 nk bergaya la kan. Sudah pun namenya bersifat smart spending, gua capai satu baju je (mahal gak la, sbb tu gua sambar satu je). Ena call, ajak duk meja sekali. Gua xde hal, suka je. Huhu... Tp gua dah remind dia. "Ena, make sure u hot malam ni eh." Dan.. Ena memang hot malam tu gua cakap lu. Tak silap gua letak name dia Ena Hot dalam hp. Hehe..
Yang best malam tu bab2 bergambar je. Malam ni la nk bergmbar sakan ngan amoi2 lazis kan. Diorg pun tgk kita lazis jugak. Macam Pjep kat gmbar ni. Walau pun pemalu orang nya, ramai je awek2 cun nak bergambar ngan dia. Sape ntah name amoi ni, gua dah lupa. Tapi sedondon la beb, sama hitam.. Sebenarnya berderet lagi hantu2 yang bergmbar ngn amoi ni. Nordin, Kerol, Remy, Hapis rafi. Tp tang Pjep la official camera man tertarik minat. U r d man!
Aturcara majlis malam tu macam biasa la. Makan2.. Ucapan. Makan2.. Tarian. Makan2.. Nyanyian. Makan2.. bergambar.. Tarian. Makan2.. Lawak2 racist.. Makan. Hmm.. Lu orang nampak gambar pelawak kat kanan lu ni? Lu jumpe, lu tabuh sekali kat belikat dia. Gua dah happy dah mase diorg wat performance bertajuk "Kongkek U Sampai Pagi". Tp bila bab2 lawak racist ni.
Bosan menghadap lawak racist, gua keluar. Ramai rupanya yang tak sedap telinga..
Nampak gadis baju hijau ni? Dia adalah salah sorang peserta Miss Malaysia 2008, no 4 beb! Mata gua je pandang mata dia, mata hati gua tgh pandang bende lain. Pandang hati dia... Kat luar ade free flow beer.. utk mereka yang minum la. Gua order Coke tarik je. Halalan Toiyiba..

Yang gua tunggu sebenarnya time diorg open dance floor. Tepat jam 12, pintu gerbang di buka. Yang kelakarnya geng2 yang masuk awal adalah geng2 akak bertudung. Huhu.. Kami muda mudi follow dari belakang. Salute Fadzreena sbb tak pancit, she never stop dancing for 2 hours. Crazy man.. Remy pun not bad. baru keluar nakal nya malam tu. Haha.. Saoud giler happening, peluh berjurai. Kesimpulannya, E&Y best!

7 comments:

Fikri: Kacaknya! said...

Hati aku berbelah bahagi.

Nak cuba hidup di metropolis mungkar atau pulang ke tanah air.

Hati aku berbelah bahagi.

alifmimyanun said...

fuh, mereke2 yang lupe akhirat.

aRaBeLLa said...

biar betui akak yg bertudung join sekaki kat dance floor??

Im Single said...

ye... sumpah. wallah..

Im Single said...

btw.. tu bukan kat club eh. kat hotel je pun. so, relax la eh..

kay karim said...

muslim kissing in public pun skang is a normal thing...

Mohd Jalizan Ibrahim said...

senang citer, nnti ramai2 korang leh joget sama2 kat neraka..
apa susah ...
ahaks...