Sunday, August 21, 2011

Duit melayang. Cancel la buka puasa kat palace of the golden horses.

Gua: Betul ke tak leh kurang…? (gua cuba tawar menawar dalam raut wajah mohon simpati)

Bangla: Saya mintak maaf abang. Kalu boleh saya pun mahu tolong sama abang. Tadi saya sudah call sama Boss. Dia cakap ini harga juga kena bayar abang. (jawab si Bangfes dengan tatabahasa yang hampir 100% tepat)

Gua: Ye ke…. Hurm… (gua mengeluh…) Takpe la, nak wat macamne. Memang salah saya. (gua membalas lemah setelah usaha tawar menawar gua gagal)

Bangla: Abang kasi tulis nama sini bang, sama nombor telefon sekali.

Gua: (tulis)…. Mintak maaf kat tauke awak nanti ye. Cakap saya mintak maaf, saya betul-betul tak sengaja.

Bangla: Tak pa abang. Abang pun sudah bayar. Terima kasih bang. Mintak maaf ya abang.

Gua: Takpe la, awak pun cuma buat keja awak.

Bangla: Abang… Selamat Hari Raya abang… (pantas Bangfes itu menghulurkan tangan bersalaman dengan gua).

Gua: Selamat Hari Raya….

Gua beredar keluar dari ofis pam minyak jenama kulit kerang. Semua mata tertumpu kat gua. Gua yang jenis berkeyakinan tinggi mengangkat tangan menunjukkan isyarat peace y’all pada mereka.

Tu la, sapa suruh bawak lari hos pam minyak. Bikin glamor unnecessarily je…. Duit melayang. Cancel la buka puasa kat palace of the golden horses.




4 comments:

fika79 said...

hahah..kurang bersedekah/berzakat ni ni..sbb tu duit melayang tang lain..ha raya ni sila zakat banyak2 skit..

:: Bila N'Lela Tasuki menjadi Miss Cornfius........... said...

hahaahaa... mmg carrree r broo.... x cukup smpai hos pam pon bwk balik... hahahahhaha...

crsang said...

kalut kut lu ni bro

Im Single said...

fika - tu la, zakat belum bayar.

nlela tasuki - gua haus mase tuh.

crsang - gua tenang bai, si tenang.