Friday, December 17, 2010

Tribute - Alcapone

Gua masih ingat kali pertama gua diperkenalkan dengan Asun aka Alcapone oleh Tokan. Suara besar, badan besar. First time gua jumpe lu.. Gua terfikir… Big Show…


Gambar ni gua tangkap masa last day before semester tutup. Tema hari tu nice guys finish last. Gua anggar berat Alcapone mase ni dalam 3 kati setengah. Berdasarkan gambar ni, gua suspect dia belum mandi.

Ini lokasi rahsia tempat barang-barang pecah rumah ditemui. Termasuklah senjata-senjata tajam yang sangat haram dibawa ke hulu ke hilir. Alcapone buntu memikirkan nasib kami untuk hari-hari berikut. Topic perbincangan "Adakah masa depan untuk jiwa kita."

Malam ni actually Alcapone kumpul geng-geng nak standby kot-kot perlu belasah mamat yang sewa kereta Jibo tak pulang-pulang. Ganas-ganas Alcapone pun, dalam hati ada bunga. Ya... Bunga manggar. (sape awek2 ni? Gua pun tak kenal.)

Gambar ni masa kita organize game Winning Elevan dulu. Tugas kita jadi linesman. Gua cari gambar kita tonggak sos chilli tak jumpe pulak bro...

Yang ni pulak gambar Alcapone belanja kitorg breakfast ringan. Ade ayam, kambing, ikan, kerang, sotong, kayu, batu dan air.


Gambar ni masa kitorg tunggu metrobus no 12. Prosper, cover sikit kangkang tu. Lu dah jadi bapak orang.

Ni gambar masa kita hadiri jamuan kuiz pelaburan saham akhirat. Lepas solat isya, Alcapone rancak utarakan isu pembuangan bayi, pembaziran makanan dan pengaruh akademi al-quran ke atas rancangan Istana Takeshi.

Ini gambar Alcapone tgh layan filem Sepi. Prosper beli cd ori nak suruh kitorg layan. Lepas habis cerita, Prosper wat kesimpulan "Korang memang loser."

Gambar ni pulak diambil sempena majlis bufday gf Alcapone. Majlis penuh dengan hilai ketawa. Namun begitu, majlis tetap disudahi dengan upacara bayar asing-asing.




Tu semua zaman bujang....





Banyak lagi gambar kita bro..... Kalu nak wat blog tribute, lagi panjang nak cerita.





Tapi gambar yang ini paling mahal.....










Actually gua cuma nak ucap Selamat Pengantin Baru, semoga kekal bahagia hingga akhir hayat.


Gua dengan rasminya menerima perletakan jawatan Alcapone sebagai Vice President. Ada siapa-siapa nak bertanding kerusi Vice President?



6 comments:

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

si pentulis blog nie bila lagi..
dah lama pegang pangkat president .. bila nak kasi orang lain pegang pulak..

Im Single said...

adzman - gua soon bro. lu nk apply gnti tempat gua? haha...

aripsamat.... said...

tahniah asun....rindu sama jumping smash gegar lu...

Alcapone said...

Gua terharu. Gua gugurkan jawatan VP untuk lu cari pengganti. TQ

Nerzhul said...

grats alcapone

Im Single said...

arip - jumping smash lu pun semakin gegar bro.
alcapone - cngratz bro
nerzhul - thx on bhalf bro.