Wednesday, October 21, 2009

Abalong gua yang paling gua sayang

Maka berkahwin lah abalong gua yang paling gua sayang (dia je sorang abg gua pun).

Sape yang tak caye abalong gua hensem aritu?
Same cantik, same padan.

Tarikh 16/10/09 adalah tarikh keramat kerna pada tarikh ini pasangan Dr Zaki dan Dr Azliana sah diijabkabulkan sbg sepasang suami isteri dgn 2 kali lafaz. (jurunikah tak sporting, "nye" tertinggal pun nak suh ulang akad.)

Family gua pun dah bertambah lagi sorang. Gua dah ade akak sekarang wei... Kami sekeluarga berbesar hati menerima keahlian baru.

Bergambar outdoor di hujung asar di awal maghrib.
(apsal kakak ipar gua bawak daun salad hulu ke hilir,
gua pun tak tau)


Semoga ikatan perkahwinan ini akan kekal hingga ke akhir hayat. Mudah2n cepat dikurniakan rezeki anak, dan anak lagi....

Mari kite berdoa bersama2.... Amin...

Oi, doa la same2... Amin... (sila amin di ruangan comment)

Di sebalik tabir 1:

Abalong gua sporting giler. Gua tanye dia, "long, pinjam spender." dia jawab, "Ambiklah..."
Boleh kah tradisi ini diteruskan? Kami dah besar rupa nye....

Di sebalik tabir 2:

"Ni anak yang no 2 ni ke? Bile lagi?" soalan standard.
"Insyaallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaataaaaaaaaah...." jawapan standard.


Di sebalik tabir 3:

"Ni shamil ke? Ya allah... Hensem betul skang..." Auntie Fairuz.
"Tak sangka, dulu Auntie tgk kecik je. Dah besar dah skang..." masih Auntie Fairuz.
(cis, ngate perut gua la tu...)





Cukup2 lah tabir tu. baik gua semayang perform takbirratul ihram.

7 comments:

kay karim said...

amin......

p/s: mcm kn paksa untuk amin je nih....

Dashing Days said...

amin..ok now caye dah abg ko hensem..akak ipar ko pon cun..hehe..abg je weyh..adik die aku malas nak puji..xsehensem abg la tu aku syak hahaha..cikgu aku ckp kehenseman xleh diwarisi..^_^

Fikri: Kacaknya! said...

Org JB kawen JB buat dalam dewan jubli intan. Org JB kawen Bornei buat kat dewan Airasia. Gempak siot.

Sori tak dpt dtg sbb aku gerun tengok yg dtg pakai smart2. AKu pakai selipar jepun jek. Malu.

Im Single said...

kay: ya rabbal 'alamin..
dashing: kehenseman boleh ditiru.
wiwin: sengal la lu. gua punye la tunggu... selipar buatan jepun bermutu tinggi. lu kena bangga.

aripsamat.... said...

tahniah untuk abanglong lu....moga jodoh berpanjangan hingga ke akhirnya.....

Im Single said...

abalong la. bukan abanglong.

aripsamat.... said...

asik salah je gua ni...hahaha..sori syam mel...