Saturday, August 22, 2009

Tangan kiri gua merah lagi.

2 minggu lepas gua rasa gua demam. Badan bisa2 macam tak hingat. Jumpe doctor, dia kate gua tak demam.
Tangan kiri gua ade merah2, dari pergelangan tangan panjat ke atas. Gua ingat kena gigit binatang, gua gi farmasi, dia kate binatang kecik gigit pastu main jalan2 kat atas tangan gua. Tu yang dia panjat ke lengan.
Tangan kiri gua merah lagi. Jalur gemilang dia dah naik smpai lengan. Cantik susunan. Gua gi clinic lagi. Dia bagi ubat sape, doc kate hama.
Tangan kiri gua merah lagi. Jalur gemilang dia dah naik sampai bahu. Cantik susunan. Merah2 kecil dah mula nmpak kat belakang badan.
Drive balik jb... Tangan kiri gua lenguh. Leher kiri gua tegang...
Smpai umah, gua bukak baju, tunjuk kesan seni ni pada Dr. Balong. Doc balong terkejut. Dia belek2 tangan gua. Dari tempat asal dia bermula. Dia usha pattern seni ni sungguh. Dari pergelangan tangan, ke siku, ke lengan, ke bahu, ke belakang badan. Kesimpulannye, virus ni serang gua ikut laluan saraf badan kiri gua. Sympton yg gua rasa pun masuk akal. Sbb tu line dia tak putus dan terus bergerak. Dia main tangkap2 gmbar, buat koleksi perubatan, hantar ke Dr. Yazeed.
Mak ngn abah terkejut tengok badan gua. Terfikir satu penyakit. Mak tanya gua ade gi tempat pelik2 ke. Gua rasa paling pelik pun gua gi main pool kat Spinky mase opis hour. Abah tanye ade wat salah kat orang ke? Gua rasa paling pelik pun gua ade langgar traffic lite merah kat 7e depan umah gua.
Insyaallah, baik la cepat.

4 comments:

Liliyuli said...

semoga cepat sembuh..

paiseh said...

erk.. mintak gambor ngan balong lu.. gua pun nak wat koleksi juga.. mana lagi mau jumpa!

Dashing Days said...

kayap kot?

shera said...

untungnya ada balong dlm family!

saya bangga dgn anda

apekah? ahaha x relevan