Tuesday, November 15, 2011

Medikel cekap

Gua melangkah masuk ke dalam klinik dengan wajah takut kena cucuk jarum amik darah. Kelihatan seorang doktor wanita india yang sudah sangat tua sedang sibuk menelaah rekod kesihatan patient lain.

"Good afternoon doc.." gua mula menyapa sambil duduk di kerusi bertentangan dengan beliau.

Doktor tersebut mengangkat muka. Dia memerhatikan gua.

Selang beberapa saat.... Dia masih lagi tidak lepaskan pandangan dari gua.

"Doc?" gua mula gelisah.

"Ohhh.... sorry. Why you look so familiar?"

"Erk... Am i? Er.... Do i look like your son? or your neighbour's son?" (or your dog?)

"No... No... Are you the one hosting the TV2 program? Anmum something...? Or ASTRO... Im not sure. Aren't you?"

"Err... !"

Kesian doktor ni. Susah payah dia nak wat gua kembang satu hari.

5 comments:

Fikri: Kacaknya! said...

Dapat kojo baru mana laie la dak samel ni.

fika79 said...

glamour siut..wahh dapat keje baru erh?..rezeki anak..btw jangan lupa daftar alumni ngan bayar yuran RM25..hehehe

ardz marn said...

doktor tu pro.. saja je dia nak kasi lu kembang.. senang nk amik darah kang.. kihkihkih..

crsang said...

aku rase tu salah satu cara doc tu nak release tensen..
mungkin skill diorang berlawak macam tu

azrie hafiz said...

Tapi memang wajah lu familiar di

http://www.youtube.com/watch?v=y8xQQloleHI