Friday, October 15, 2010

Lama tak update blog

Lama rasa nye tak update blog. Memang lama. Ini semua gara-gara internet rumah yang tidak dibayar oleh tuan punya account. Gua pun tak tau sampai bila phenomena ini akan berlaku. Mungkin untuk bagus (for good). Kalau tak takde la gua nak melepak kat STARBUCKS sorang-sorang pada petang sabtu yang melancholic ni. Teh o ais mamak kat Seven E yang suka korek idung masa nak bungkus air tu lebih puas disedut.

Banyak cerita yang gua nak post sebenarnya. Asal bertembung je dengan peristiwa-peristiwa harian, pertama sekali yang gua terfikir... Nak update Blog. Tapi apakan daya. Bila gua balik rumah lalu mengkelik icon MeganFox, maka terpampanglah gambar P1 wimax... PLEASE MAKE PAYMENT TO THE NEAREST POLICE STATION. Maka terbantutlah rasa keinginan gua untuk berkarya.

Offis gua takde internet ke? Ade... tapi boleh bukak Maybank2u je.

Lega rasanya dapat buka laman Blog gua hari ni. Namun begitu, gua sudah hilang akal bernas untuk gua kongsi bersama untuk pos kali ini. Dapat lepas rindu pun cukup lah... Sempat jugak gua jengah-jengah blog orang lain sebelum gua berangkat je seberang laut esok.

Gua akan ke Jakarta esok pagi selama 3 minggu atas tuntutan kerja. Lepas Jakarta gua dengar gua kena gi Vietnam. Lepas Vietnam gua dengar gua kena pergi Papua New Guinea. Lepas tu entah ke mana lagi gua pun tak tau. Tak pernah pulak gua terbayang kena kerja jalan-jalan satu dunia.

Untuk korang-korang yang berada di Tanahair, jagalah diri baik-baik ye.

Sahabat-sahabat VWM, janganlah korang suka bermalas-malas dalam mengemas rumah. Sampah di dapur jangan lah dibiarkan berulat. Sinki tu jangan la sampai berpinggan tingkat. Apalah salahnya toilet itu dicuci bersama-sama atau pun bergilir-gilir. Punggung kita juga yang akan selesa ketika khayal berqada hajat.

Sahabat-sahabat kelab badminton yang sudah bercampur aduk latar belakang, semoga korang teruskan usaha. Janganlah sekali-kali korang tertinggal walau satu pun sesi latihan. Walaupun usia kita sudah sebaya Lee Chong Wei, tapi itu bukan alasan untuk kita tidak bersukan. Contohilah saudara Paiseh. Arip, janganlah dibiarkan jumping smash itu semakin berat dengan susuk tubuh yang semakin membesar. Azri, janganlah selalu lewat datang latihan. Datang awal, boleh pulang awal. Isteri lu yang sedang mengandung tu perlukan teman untuk tidur berbantal. Mijie, terima kasih kerana sentiasa rajin menjadi penganjur yang setia. Kepada ahli-ahli kelab badminton yang lain, kalau nak datang tu inform-inform la dulu. Jangan la sampai satu court terpaksa dikongsi sampai 20 pemain.

Sahabat-sahabat ex EY, kalian semua sudah menjadi tokoh keluarga. Janganlah suka melepak di kedai mamak ketika isteri sedang sibuk memasak lauk makan malam. Menonton Berita Utama TV3 lebih sesuai untuk belia seperti kalian. Bantu-bantulah isteri menukar lampin anak-anak korang. Hargailah sahabat yang ada di sekeliling selagi kita sempat kerana kita tidak tahu sampai bila hayat kita dibumi ini. Alfatihah untuk saudara Jo....

Sahabat-sahabat blogger, universitas dan NTMTTS, janganlah lupa menziarahi blog gua sampai bila-bila. Walaupun korang pembaca bisu. Gua pun selalu je jadi pembaca bisu. Kepada geng-geng blogger yang lain, teruskanlah berkarya. Dalam pada kita berkarya, jagalah tatasusila dan sempadan-sempadan sosial.

Hurm.... Ok la. Gua nak gi tukar duit Ringgit ke Rupiah. Baru leh jadi jutawan... Tunggu khabar berita gua dari tanah seberang k. Tu pun kalu kat sana ade STARBUCKS.

12 comments:

nurul nadea said...

gua pon rindu sama penulisan lu =)

selamat berangkat..

Mimie.Candy Cane said...

kem salam kat ariel peterpeng.. :P

fika79 said...

waa..sudah makin hebat adikku ini..ngeh2..baik2 kat oversea..

Im Single said...

selamat korang semua!! gua kat premium lounge ni. mcm raja shial...

Fikri: Kacaknya! said...

Bro, NTMTTS sentiasa di hati bro...

ezam said...

baru semalam ngumpat dgn hanie mana ilangnya si samel tuh..ingat dh kawen dgn gadis lombok..hehehehehehe..



best tak keje tempat baru????

kakiberita said...

biarlah kita bercita-cita..
cita-cita pundi kejayaan..

aripsamat.... said...

gua rasa sedih....semakin berat gua bertambah..begitu jugalah beratnya smash gua...sukar untuk diangkat...

Nerzhul said...

best la pusing dunia! good luck bro!!

Im Single said...

fikri - ya... sentiasa di hati.
ezam - siot je ngumpat gua. haha.. kerja ok2 la bro. tapi kangen org di tanahair juga...
kakiberita - pundi? ke kunci? lu biar yang benar mas....

Im Single said...

arip - lu jgn sedih mas. smash mu emang susah dijawab.
nerzhul - biasa2 aja. ngak ada bedanya..

paiseh said...

rugi lu takde mlm tadi.. slamber gua petik arep punya smesh cacak. kaca2 jugak laa mata dia~