Thursday, July 23, 2009

Kunci kereta...

Gua balik dari setor training ping pong milik uncle ex national player di cheras dgn mood hangin. Sbb gua kalah "berset2 kaw2 tim sap2 soi chap lempong" punye arini. Tp gua cool... Gua fikir baik gua balik umah, mandi2 beraroma teraphy... Berikut adalah step2 yg gua amik utk ke kereta.


1. Sumbat suma barang dalam beg, hembus berdengus kencang (seperti lubang hidung yg sempit diserabuti kismis masin.)

2. Berjalan menyusuri anak tangga tanpa menggunakan lif (sebab cuak ngn lif yg mcm cerita Jgn Pandang Belah Kangkang.

3. Berjalan keluar dari Block A, tangan tak berhayun, saje buat keras.

4. Turun ke port kereta, mencari2 bini gua yg baru gua hadiah kan roadtax yg mahal mcm har...

5. Bukak but keta, masuk kan bag laptop, bag sukan.

6. Rehat sebentar di tepian. Minum air 100plus yg gua beli dari peti sejuk uncle. Fuuuuh~ lega siot...

7. Longgar kan tali kasut bagi udara masuk ke liang roma stokin gua. Bernafas...

8. Bersedia utk pulang ke pangkuan villa wangsa ceria, teringin mudik ke Nasi Lemak Fullamak Ikan Kembung Phewit2. Mencari kunci kereta...

9. Tak jumpa di poket... mencari di poket seluar kerja yg gua dah sumbat dalam bag...


10. Tak jumpa di seluar... mencari di poket bag...


11. Tak jumpa di poket bag. mencari di poket bag laptop...


12. Tak jumpa jugak. mencari di celah2 bola jenama kupu2... Tak jumpe jugak.


13. Gua dah fed up. Tiba2 gua terasa nk refer Step no 5... Cis, bengong jugak gua ni...

5 comments:

Dashing Days said...

xpe kejadian mcm tu mmg selalu jadi..tp kan recently ade makan byk semut ke instead of kismis masin?

Im Single said...

kismis masin lagi best wei..

Dashing Days said...

dh tau best kau g makan semut merah pedehal..kan dh lupe..aish..

shera said...

cop...means kat but kete eh? ke dlm but? ahahaha

comel laa kamu ni shamil!

Im Single said...

semut merah ade rasa straw berry2.
tak lah, keta tu yg parking dekat kunci tu.