Sunday, March 15, 2009

"Tolong cari L size..."

Menggeledah longgokan seluar pendek Reebok di butik adidas...

Hajat di hati nak sambar satu seluar dan satu beg blk kampung. Sbb seluar yg gua beli kat Danau tu, sgt berisiko jika kangkang gua panjangkan sedepa demi menyahut bulu tangkis di depan net, fav Prosper. Manakala beg blk kampung sedia ade yang gua beli menggunakan duit PTPTN pertama dulu sudah koyak pada side pocket yg lazim nye gua bubuh spender.

Mane size L ni... Seorang sales assistant Bangla gua hampiri.

"Tolong cari L size.."
"Dont have sir, that is the last pair"

Ceh, belum tolong cari dah kate xde. Tolong la cari dulu dalam longgokan tu. Cibai pemalas... Gua protest, gua cari sendiri.

Yang dasar gua kaut, gua hambur depan mata dia. Yang di permukaan gua kirai biar terburai. Kaut lagi dasar. Kirai lagi biar terburai. Mata focus, tangan pantas.. Kaut lagi.. kirai lagi.. dan...

"I told u sir, that is the last pair.."

Whateva...

16 comments:

paiseh said...

gua syak si bangla lu dah sumpah2 lu.. sebab tu lu punya game x peform.

mrblind said...

hahaha..lempang je bangla tu..

kay karim said...

he knows better!!!

NUR ILHAM ABDULLAH said...

bangla sumer memang dasar pemalas..

rainz said...

ahhaha..bangla tuh pon satu..
tak pangai amik ati ko mel..haha..
bagilah senyuman ke ape ke..

Im Single said...

paiseh: hah? gua tak perform? gua kalah bergaya ok. bergaya hensem. ekeke...
mr blind: ish, xbaik lempang. walaupun dia malas, mak dia sayang dia.
kay: ya, i think so. gua pun malu gak actually. ekeke...

Im Single said...

ahm: dasar dia pemalas, permukaan dia...
rainz: kalu lu yg tanya mesti dia senyum kot.

Liliyuli said...

bangla tu dah kirai sebelum kamu ahh..

kay karim said...

if aku kat tempat ko kan...it will be like this...

me : betoi ke tak der??
bangla: betul..
me: y dont u check, mane lah tau ader kat bwh2 tuh...
bangla: betul tak de lah...
me: cek lah dulu....
bangla: sudah cek, tak der...
me: cek je lah...bising plak...

dan seterus nye sehingga sowang mengalah...

hehehe, baru r aku nampak mcm bossy sket kan??n sometime org panggil aku mak datin!!!hahahah...
ape hal???

Im Single said...

lili: gua rasa dia main agak je. tp agak kan nye betul belaka.
kay: dia tak reti ckp melayu ler.. atau aku yg paham bahasa bangla. haha...

aim-a said...

pergh..habis arrrr bangla tu kne lipat longgokan yg ko kirai² tu...hehehe :P

arip the next top model said...

apehal lu carik saiz 'L" beb....gua syak yang lu dah naik tarap "XL" cam gua...heheheh

Im Single said...

aim-a: main longgok je baju tu. gua suspek umah bangla tu pun baju tak lipat.
arip: lu XL ke? gua igt lu XXXL. ehehe..

kay karim said...

aku agak heran r lately, kat kedai memane pun bnyk gile bangla keje...pizza hut, shell, tgv etc...
aku takot negara kite nih, melayu nye nnti pupus...sent some home lah kan???mcm mane leh keje kalu english pun tak leh ckp right??

miSz.haNie said...

bagus buat sepah gitu..
kasik dia keje lebih..
sales asst manjang xde keje..
hahaha :P

Im Single said...

lain kali, yang kasut gua letak tmpat bag. yang seluar, gua letak tempat selipar. yang baju gua letak tempat parkin keta. nak sngat bagi keje... ekekek...